Vyzkoušejte jednoduchý recept na brambory opečené na másle, olivovém oleji a česneku.
Pečené brambory s česnekem jsou vynikající a oblíbený pokrm, jehož příprava navíc není složitá, a nezabere vám bůhvíjak velké množství času – zkrátka ideální oběd nebo večeře nejen pro všední dny.
Ingredience
- 3 lžíce másla
- 700 g brambor
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 2 lžíce jemně nasekaných čerstvých petrželových listů
Postup
- Do středu trouby umístěte rošt a troubu rozehřejte na 200 °C. Plech na pečení vyložte alobalem.
- Máslo rozpusťte v mikrovlnné troubě.
- Připravte si následující suroviny a přidejte je do mísy s rozpuštěným máslem. Překrojte 700 g brambor podélně na polovinu. Rozmělněte 3 stroužky česneku. Přidejte 2 lžíce olivového oleje, 1 lžičku kuchyňské soli a 1/2 lžičky černého pepře.
- Promíchejte, aby se brambory rovnoměrně obalily. Přeneste je na plech a uspořádejte do jedné vrstvy řeznou stranou dolů.
- Pečte, dokud brambory nezměknou natolik, že je lze snadno propíchnout vidličkou, nezískají zlatohnědou barvu a nezačnou se mírně scvrkávat, v polovině pečení je obraťte, celkem 25 až 30 minut. Mezitím nasekejte najemno 2 lžíce čerstvé petrželové natě.
- Brambory ochutnejte a podle potřeby je ještě osolte a opepřete. Ozdobte petrželkou.