Tento recept na kuře na chipotle vyžaduje jen malé množství úsilí pro chutné a zdravé jídlo. Toto kuře můžete použít na přípravu tacos, burritos, misek nebo fajitas. Stačí přidat oblíbené přílohy, jako je salát, salsa, rýže, fazole, sýr nebo zakysaná smetana. Dobrou chuť.
Ingredience
- 30 g sušených chilli papriček chipotle
- 30 g sušených chilli papriček ancho
- ½ šálku vody
- ½ červené cibule nakrájené na malé kousky
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky mořské soli
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 kg kuřecích stehen bez kůže a kostí
Postup
- Do mělké misky vložte papričky chipotle a ancho a zalijte je vodou. Misku zakryjte a nechte ji stát při pokojové teplotě, dokud papričky nezměknou, 10 až 12 hodin. Slijte vodu a odstraňte z paprik semínka.
- V mixéru rozmixujte chilli papričky, červenou cibuli, česnek, mořskou sůl, kmín, oregano a černý pepř, dokud nevznikne hrubá pasta. Přidejte olivový olej a mixujte, dokud nebude marináda hladká.
- Kuřecí stehna položte mezi 2 silné plastové desky na pevný, rovný povrch. Hladkou stranou paličky na maso pevně udeřte do kuřete na tloušťku 1 cm
- Vložte kuře do uzavíratelného plastového sáčku a přidejte marinádu. Kuře několikrát otočte, aby se obalilo. Sáček uzavřete a nechte marinovat v chladničce nejméně 8 hodin.
- Předehřejte krytý gril s horní a spodní deskou na středně vysoký žár.
- Vyjměte kuře ze sáčku a vylijte marinádu.
- Vložte kuře na předehřátý gril, zavřete víko a grilujte, dokud není uprostřed růžové a šťáva neteče, 5 až 7 minut. Teploměr zapíchnutý do středu by měl ukazovat nejméně 74 °C.
- Kuře nakrájejte na proužky a podávejte teplé.