Rychlý a snadný recept na zeleninovou polévku s rajčatovým základem. V sezóně použijte čerstvou zeleninu, v zimě použijte zeleninu konzervovanou nebo mraženou.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 35 minut
- Celkem: 50 minut
Ingredience
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1 plechovka kuřecího vývaru
- 2 mrkve, nakrájené na plátky
- 2 řapíky celeru, nakrájené na kostičky
- 1 velká brambora, nakrájená na kostičky
- 1 šálek nakrájených čerstvých zelených fazolek
- 1 šálek čerstvých kukuřičných zrn
- 1 šálek vody
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 špetka kreolského koření
Postup
- Ve velkém hrnci smíchejte rajčata, kuřecí vývar, rajčatovou šťávu, mrkev, celer, brambory, zelené fazolky, kukuřici a vodu.
- Dochuťte solí, pepřem a kreolským kořením.
- Přiveďte k varu na mírném ohni a vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 30 minut.