chocolate-ga4215ca52_1920

Zkombinujte křupavý základ z křehkého pečiva s karamelovým středem a čokoládovou polevou a získáte milionářský chlebíček – dokonalou sladkou pochoutku.

Ingredience

Na chlebíčky

  • 250 g hladké mouky
  • 75 g krupicového cukru
  • 175 g změklého másla

Na karamel

  • 100 g másla nebo margarínu
  • 100 g třtinového cukru
  • 397 g plechovky kondenzovaného mléka

Na polevu

  • 200 g obyčejné nebo mléčné čokolády nalámané na kousky

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C/160 °C s ventilátorem. Lehce vymažte a vyložte 20-22cm čtvercovou nebo obdélníkovou formu na pečení s okrajem alespoň 3 cm.
  2. Na přípravu chlebíčků smíchejte v míse 250 g hladké mouky a 75 g krupicového cukru. Vmíchejte 175 g změklého másla, až směs připomíná jemnou strouhanku.
  3. Hněťte směs, dokud nevznikne těsto, a pak ji vtlačte na dno připravené formy.
  4. Chlebíčky lehce propíchejte vidličkou a pečte 20 minut nebo dokud nejsou na dotek pevné a velmi lehce zhnědlé. Nechte vychladnout ve formě.
  5. Pro přípravu karamelu dejte 100 g másla nebo margarínu, 100 g třtinového cukru a plechovku kondenzovaného mléka do pánve a mírně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
  6. Průběžně míchejte stěrkou, aby se cukr nepřichytil ke dnu pánve (v karamelu tak mohou zůstat hnědé skvrny, ale na chuť to nemá vliv).
  7. Za stálého míchání zvyšte teplotu na středně vysokou a přiveďte k varu, poté teplotu snižte zpět na nízkou a za stálého míchání vařte asi 5-10 minut nebo dokud směs mírně nezhoustne. Nalijte na chlebíčky a nechte vychladnout.
  8. Na polevu pomalu rozpusťte 200 g obyčejné nebo mléčné čokolády v misce nad hrncem s horkou vodou. Nalijte na studený karamel a nechte ztuhnout.
  9. Horkým nožem nakrájejte na čtverce nebo tyčinky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang