Recept na pečené ředkvičky

Grilovaná zeleninaPřílohyZeleninové přílohy
pexels-rarnie-mccudden-775207

Tento snadný recept na pečené ředkvičky je ideální jarní přílohou. Zářivé ředkvičky mají lahodnou jemnou chuť a křehký skus.

Ingredience

  • 9 až 12 středně velkých červených ředkviček, rozkrojených na poloviny
  • Extra panenský olivový olej, na pokapání
  • Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Citronová šťáva, volitelně

Postup

Předehřejte troubu na 230 °C. Ředkvičky rozkrojte napůl a vložte je do zapékací misky (nebo na plech s pečícím papírem). Pokapejte je olivovým olejem a špetkou soli a pepře a položte je řeznou stranou dolů.

Pečte 10 až 15 minut nebo dokud nedosáhnou požadované propečenosti. Pokud máte raději měkčí ředkvičky, opékejte je déle. Podávejte s vymačkaným citronem a dochuťte podle chuti.

Jsou také skvělé s kopečky zeleného ředkvičkového pesta nebo vhozené do ředkvičkového salátu. Pokud nějaké ředkvičky zbydou, lze druhý den připravit svěží ředkvičkovou polévku.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang