Snadný recept na červené fazole s rýží, připravit a uvařit ho lze za 40 minut. Podle chuti dochuťte pálivou pepřovou omáčkou.
Ingredience
- 2 šálky vody
- 1 šálek nevařené rýže
- 1 (450 g) balení krůtí klobásy, nakrájené šikmo na plátky
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
- 1 stroužek nasekaného česneku
- 2 (425 g) plechovky konzervovaných fazolí, scezené
- 1 (450 g) plechovka celých loupaných rajčat, nakrájených na kousky
- ½ lžičky sušeného oregana
- ½ lžičky pepře
- sůl podle chuti
Postup
- Připravte rýži: V hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte rýži a promíchejte. Snižte teplotu, přikryjte a vařte 20 minut.
- Mezitím na velké pánvi na mírném ohni 5 minut vařte klobásu. Vmíchejte cibuli, zelený pepř a česnek a restujte do změknutí. Přidejte fazole a rajčata i se šťávou.
- Dochuťte oreganem, pepřem a solí. Dusíme odkryté 20 minut. Podávejte s rýží.