Zde je recept na ovesné tyčinky, který je více než snadný. Tyto zdravé snídaňové tyčinky jsou neodolatelně chutné a skvěle se hodí na rušná rána a svačiny.
Ingredience
- 1 šálek krémového arašídového másla (bez přidaného cukru)
- ½ šálku medu (nebo agávového sirupu pro vegany)
- 4 šálky ovesných vloček
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky skořice
Postup
- Všechny ingredience smíchejte v míse, dokud nevznikne lepivé těsto. Pokud je směs suchá a nelepí, přidejte trochu více medu nebo arašídového másla.
- Do formy vložte pečící papír, na ten natlačte ingredience do rovnoměrné vrstvy.
- Tyčinky nechte 15 minut zmrazit. Nakrájejte na 16 čtverců nebo 32 obdélníků. Skladujte v chladu až 2 týdny.
- Můžete jíst ihned, nebo je nechat v chladničce asi 1 hodinu, aby měly pevnější konzistenci.