Tento vegetariánský recept na plněné papriky není příliš pikantní, ale je plný chuti. Pro zpestření můžete přidat kukuřici nebo jinou zeleninu. Skvěle chutnají s kopečkem zakysané smetany navrchu.
Ingredience
- 1 lžíce soli
- 4 velké zelené papriky
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ šálku nakrájené cibule
- 2 šálky vařené rýže
- 1 plechovka černých fazolí, scezená a propláchnutá (425 g)
- 1 plechovka nakrájených rajčat (400 g)
- 1 čajová lžička chilli
- 1 lžička česnekové soli
- ½ lžičky mletého kmínu
- ½ lžičky soli
- nastrouhaný sýr (220 g)
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Přiveďte k varu velký hrnec s vodou a 1 lžící soli. Přidejte zelené papriky a vařte je do mírného změknutí 3 až 4 minuty. Slijte je a naaranžujte řeznou stranou nahoru do zapékací misky.
- Na pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli, vařte a míchejte, dokud nezměkne, 5 až 10 minut.
- Uvařenou cibuli přendejte do velké mísy, přidejte rýži, černé fazole a rajčata. Vmíchejte chilli, česnekovou sůl, kmín a 1/2 lžičky soli, dokud se dobře nespojí. Přisypte část sýru. Lžící rovnoměrně rozdělte rýžovou směs na papriky, posypte ji zbývajícím nastrouhaným sýrem.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud se sýr nerozpustí a nezačne bublat, asi 30 minut.