Tento vynikající recept na steak vznikl kombinací různých receptů. Na způsobu a času přípravy je nutné si dát opravdu záležet. Jsme si jisti, že tento steak s vynikající marinádou si zamilujete, jako perfektní kombinace se steakem k podávání je vychlazená sangria.
Kvalitně zpracovaný steak je skvělým nápadem na oběd či večeři. Steak můžete podávat třeba s pepřovou omáčkou.
Příprava
- Marinování: 2 hodiny
- Příprava: 7 minut
- Vaření: 8 minut
- Celkem: 2 hodiny 15 minut
Ingredience
- 1 steak
- 2 a ½ lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 lžička nasekané čerstvé petrželky
- ¼ lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
- ½ lžičky nasekané čerstvé pažitky
- ¼ šálku Cabernet Sauvignon (nebo jiného suchého červeného vína)
- ½ lžičky soli
- ¾ lžičky mletého černého pepře
- ¼ lžičky suché hořčice v prášku
Postup
- Steak vložte do velkého uzavíratelného sáčku. V malé misce smíchejte olivový olej, česnek, petrželku, rozmarýn, pažitku, červené víno, sůl, pepř a hořčici. Nalijte na steak v sáčku.
- Vytlačte co nejvíce vzduchu a sáček uzavřete. Marinujte v chladničce 2 až 3 hodiny.
- Rozpalte nepřilnavou pánev na středně vysokém ohni. Steak na rozpálené pánvi opékejte 3 až 4 minuty z každé strany, aby byl středně propečený, nebo do požadovaného stupně propečení.
- Před podáváním nechte steaky asi 5 minut odpočívat, jako přílohu ke steaku můžete například gnocchi se sýrovou omáčkou a špenátem.