Recept na pravý izraelský kuskus

KuskusPřílohyPřílohy - těstoviny
kuskus-2

Izraelský kuskus (také známý jako perlový kuskus) je rychlá a snadná příloha. Tyto drobné těstoviny jsou jednoduše neodolatelné stačí přidat kousek citronu a pár kapek olivového oleje. Perlový kuskus je vynikající v kombinaci s kari kuřem.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 15 minut

Ingredience

  • 1 šálek izraelského kuskusu nebo perlového kuskusu
  • 1 a ½ šálku vody (nebo vývaru)
  • ¼ lžičky česnekového prášku
  • ½ lžičky plus ⅛ lžičky soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • Kůra z 1/2 citronu

Postup

  1. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu.
  2. Přidejte izraelský kuskus, česnekový prášek a ½ lžičky soli a vařte na mírném ohni. Přikryjte pokličkou a vařte 8 až 10 minut, dokud kuskus nezměkne a voda se nevsákne.
  3. Kuskus vyjměte do mísy, promíchejte ho s olivovým olejem a nechte 2 až 3 minuty odstát.
  4. Vidličkou ho načechrejte, aby se kousky rozpadly. Vmíchejte nasekanou petrželku, citronovou kůru a zbývající ⅛ lžičky soli. Ihned podávejte.
  5. Zbytky lze skladovat až 1 týden. Chutě osvěžíte další špetkou soli nebo pokapáním olivovým olejem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang