Recept na kuřecí maso na řecký způsob

GrilováníHlavní jídlaKuřecí masoMaso
grilovane_kure

Toto řecké kuře je velmi dobrý lehký letní pokrm. Grilované maso podávejte s plátky rajčat, sýrem feta a česnekovým chlebem.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 40 minut

Ingredience

  • ½ šálku olivového oleje
  • 2 citrony, odšťavněné
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1,8 kg kuřecího masa, nakrájené na kousky

Postup

  1. Ve skleněné nádobě smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek, rozmarýn, tymián a oregano. Do směsi vložte kousky kuřete, přikryjte a nechte marinovat v chladničce 8 hodin až přes noc.
  2. Předehřejte venkovní gril na vysokou teplotu a rošt lehce potřete olejem.
  3. Kuře položte na gril a marinádu vylijte. Grilujte, dokud kuře není u kosti růžové a šťáva z něj nevytéká, asi 15 minut z každé strany.
  4. Teploměr s okamžitým měřením vložený do blízkosti kosti by měl ukazovat 74 stupňů °C.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang