tiramisu_italske

Takto se připravuje pravé Tiramisu na italský způsob! Vrstvy krému jsou luxusní a bohaté, ale ne mastné a těžké jako zjednodušené verze se šlehačkou.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 3 vejce, žloutky a bílky oddělené
  • 1/2 šálku (110 g) krupicového cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 250 g mascarpone
  • 1 a 1/4 šálku černé kávy, horké a silné
  • 2 lžíce (nebo více) Frangelico nebo Kahlua, nebo jiný likér dle výběru
  • 200 g (24-30) máslových sušenek
  • kakao na posypání

Postup

  1. Žloutky a cukr šlehejte ve stojanovém mixéru nebo elektrickým šlehačem po dobu 10 minut nebo dokud nezmění barvu ze žluté na světle žlutou (téměř bílou) a nezhoustnou.
  2. Přidejte vanilku a mascarpone a šlehejte, dokud se nespojí. Směs přendejte do mísy, dejte stranou.
  3. Vyčistěte mísu a šlehač. Přidáme bílky a šleháme, dokud nejsou tuhé (3 minuty, měly by být bílá pěna).
  4. Do bílků přidejte 1/2 krému. Opatrně zamíchejte. Když je většina zapracována, přidejte zbývající krém a míchejte, dokud se nespojí.
  5. Smíchejte kávu a likér. Rychle do ní namočte sušenky a vyložte jimi dno čtvercové misky o průměru 8 cm.
  6. Potřete polovinou krému a navrch dejte další vrstvu sušenek máčených v kávě. Poté potřete zbývajícím krémem.
  7. Přikryjte a uložte do chladničky alespoň na 4 až 5 hodin, nejlépe přes noc.
  8. Těsně před podáváním posypte kakaovým práškem – buď před krájením, nebo až na talíři.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang