vegan_mrkvovy_dort

Nejlepší recept na veganský mrkvový dort. Díky jablečnému pyré je velmi vlhký a skořice a muškátový oříšek mu dodávají lahodnou kořeněnou chuť.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 30 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience

  • 2 a ¼ hrnku mouky
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 3 lžičky skořice
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • 1 lžička mořské soli
  • ½ šálku jablečného pyré
  • 1 šálek mandlového nebo ovesného mléka
  • 2 lžičky vanilky
  • 1 šálek třtinového cukru
  • ½ šálku rozpuštěného kokosového nebo řepkového oleje
  • 2 šálky strouhané mrkve

Na krém

  • ½ šálku syrových makadamových ořechů
  • ½ šálku syrových kešu ořechů
  • ¼ šálku mandlového mléka
  • ¼ šálku javorového sirupu
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička vanilky
  • 2 lžičky čerstvé citronové šťávy
  • ½ lžičky soli

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte pekáč.
  2. Ve velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl.
  3. V samostatné míse vyšlehejte jablečné pyré, mandlové mléko, vanilku, cukr a olej.
  4. Suché přísady vmíchejte do mísy s mokrými přísadami.
  5. Přisypte mrkev a míchejte, dokud se nespojí.
  6. Pečte 30 až 40 minut nebo dokud špejle nevyjde čistá. Před polevou nechte koláč zcela vychladnout.
  7. Všechny přísady na polevu smíchejte a mixujte 1 až 2 minuty nebo déle do velmi hladké konzistence.
  8. Před podáváním nechte dort alespoň 30 minut odležet.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang