Recept na smažený květák se slaninou a česnekem

Hlavní jídlaUzeninyZeleninová jídlaZeleninové přílohy
smazeny_kvetak

Vyzkoušejte tento skvělý recept na orestovaný květák s křupavou slaninou a výraznou vůní česneku. Tento pokrm si určitě zamilujete.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 40 minut

Ingredience

  • 450 g slaniny, jemně nakrájená
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 900 g květáku
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • ¼ lžičky barevného pepře

Postup

  1. Slaninu vložte do velké pánve a za občasného míchání ji na středním plameni opékejte 7 až 10 minut, dokud nezhnědne a nezkřehne. Plátky slaniny osušte na papírových utěrkách a odstraňte většinu slaninového tuku z pánve.
  2. Do pánve přidejte olej a zahřejte ji na středním plameni. Přidejte cibuli a česnek; vařte a míchejte, dokud cibule nezměkne a nezprůsvitní, asi 5 minut.
  3. Přidejte zelí, sůl, pepř a vločky červené papriky, dokud zelí nezměkne, 10 až 15 minut. Pokud dáváte přednost měkčímu zelí, přikryjte pánev během vaření, aby se trochu zapařilo.
  4. Do pánve rozdrobte slaninu a promíchejte ji se zelím, dokud se dobře nespojí.

Nepřekvapí, že má květák vitamíny, které jsou velmi zdraví prospěšné. Je to univerzální ingredience, s níž lze v kuchyni přímo kouzlit.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang