Vyzkoušejte tento skvělý recept na orestovaný květák s křupavou slaninou a výraznou vůní česneku. Tento pokrm si určitě zamilujete.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 40 minut
Ingredience
- 450 g slaniny, jemně nakrájená
- 1 lžička olivového oleje
- 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, mleté
- 900 g květáku
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- ¼ lžičky barevného pepře
Postup
- Slaninu vložte do velké pánve a za občasného míchání ji na středním plameni opékejte 7 až 10 minut, dokud nezhnědne a nezkřehne. Plátky slaniny osušte na papírových utěrkách a odstraňte většinu slaninového tuku z pánve.
- Do pánve přidejte olej a zahřejte ji na středním plameni. Přidejte cibuli a česnek; vařte a míchejte, dokud cibule nezměkne a nezprůsvitní, asi 5 minut.
- Přidejte zelí, sůl, pepř a vločky červené papriky, dokud zelí nezměkne, 10 až 15 minut. Pokud dáváte přednost měkčímu zelí, přikryjte pánev během vaření, aby se trochu zapařilo.
- Do pánve rozdrobte slaninu a promíchejte ji se zelím, dokud se dobře nespojí.
Nepřekvapí, že má květák vitamíny, které jsou velmi zdraví prospěšné. Je to univerzální ingredience, s níž lze v kuchyni přímo kouzlit.