Zde je návod na přípravu Whiskey sour s vaječným bílkem. Třešničkou na dortu tohoto klasického koktejlu je bohatá pěna.
Ingredience
- 60 ml whiskey
- 30 ml čerstvé citronové šťávy
- 25 ml čistého javorového sirupu
- 1 vaječný bílek
- Ozdoba: Pomerančová kůra a koktejlová třešeň
- Led k podávání
Postup
- Do koktejlového šejkru bez ledu přidejte whisky, citronovou šťávu, sirup a vaječný bílek. Protřepávejte 15 sekund.
- Do koktejlového šejkru přidejte led. Znovu 30 sekund protřepávejte.
- Nápoj přecedíme do sklenice; pěna se bude shromažďovat nahoře. Podávejte s ledem (volitelně), pomerančovou kůrou a koktejlovou třešní.
Poznámka: Veganskou variantu můžete nahradit 2 lžícemi aquafaby (tekutina z plechovky cizrny).