portobello_burger

Tento recept na burger s portobello houbami bude hitem pro vegetariány i masožravce. Je šťavnatý, masitý a plný bohaté, pikantní chuti.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 13 minut
  • Celkem: 18 minut

Ingredience

  • 4 velké žampiony portobello
  • Extra panenský olivový olej
  • Balzamikový ocet
  • Tamari
  • Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 4 hamburgerové housky
  • Hlávkový salát
  • Nakrájené rajče
  • Červená cibule nakrájená na plátky
  • Nakládané okurky
  • Kečup, majonéza, hořčice
  • Pesto, guacamole nebo chipotle omáčka (nepovinné)

Postup

  1. Houby připravte tak, že odstraníte stopky a kloboučky očistíte vlhkým hadříkem nebo papírovou utěrkou. Houby položte na talíř s okrajem a pokapejte je olivovým olejem, balzamikovým octem, tamari, solí a pepřem. Rukama houby obalte z obou stran.
  2. Rozehřejte gril nebo grilovací pánev na střední teplotu. Žampiony položte kloboučkem nahoru na grilovací pánev. Opékejte 5 až 7 minut z každé strany nebo dokud houby nezměknou.
  3. Žampiony položte na housky a podávejte s požadovanými přílohami.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang