Tento recept na restovanou brokolici je jednoduchou a elegantní přílohou k večeři. Česnek, vločky červené papriky a citronová šťáva rozjasní tuto jemnou zeleninu.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 7 minut
- Celkem: 17 minut
Ingredience
- 1 svazek brokolice
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje, další na zakápnutí
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- ¼ lžičky červených pepřových vloček
- Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Citronová šťáva
Postup
- Z konců brokolice odkrojte zhruba 2 centimetry stonku. Připravte si velký hrnec s osolenou vroucí vodou a velkou mísu s ledovou vodou. Vhoďte brokolici do vroucí vody a blanšírujte ji 2 minuty.
- Vyjměte ji a ponořte do ledové vody na dostatečně dlouhou dobu, aby se zchladila, asi na 15 sekund. Osušte ji a položte na papírové utěrky, aby se osušila.
- Na velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni. Vmíchejte česnek a 30 sekund ho restujte, poté vmíchejte vločky červené papriky.
- Přidejt brokolici a za stálého protřepávání a jemného promíchávání ji restujte, aby se rovnoměrně opekla, dokud nezměkne, zejména stonky, po dobu 3 až 5 minut. Vyjměte ji z pánve a slijte přebytečnou tekutinu.
- Podle chuti osolte a opepřete a podávejte jako přílohu s vymačkaným citronem.