Recept na cuketovo-bramborovou polévku s čedarem

Bramborové polévkyPolévkyZeleninové polévky
zucchini_soup

Tato zdravá nízkokalorická polévka je vynikajícím způsobem, jak využít cukety. Navíc se dá i zamrazit, takže si ji můžete vychutnávat po celý rok.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • 500 g neoloupaných a nahrubo nakrájených brambor
  • 2 kostky zeleninového vývaru
  • 1 kg cukety , nahrubo nakrájené
  • Svazek jarní cibulky , nakrájené na plátky
  • 100 g extra vyzrálého čedaru
  • Nastrouhaný čerstvý muškátový oříšek

Postup

  1. Vložte brambory do velké pánve s takovým množstvím vody, aby byly zakryté, a rozdrobte do nich kostky bujónu. Přiveďte je k varu, přikryjte a vařte 5 minut.
  2. Přidejte cuketu, přiklopte pokličkou a vařte dalších 5 minut. Vhoďte jarní cibulku, přikryjte a vařte posledních 5 minut.
  3. Odstavte z ohně, vmíchejte sýr a dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Šlehejte do husté polévky a přidávejte další horkou vodu, dokud nedosáhnete konzistence, která vám vyhovuje.
  4. Podávejte posypané dalším strouhaným čedarem, jarní cibulkou a muškátovým oříškem nebo pepřem. Nebo ji nechte vychladnout a zmrazit v sáčcích nebo nádobách s dobrým víkem až na 3 měsíce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang