Tyto francouzské toustové tyčinky chutnají jako skořicové koblihy. Je to smažená nadýchaná dobrota posypaná cukrem a navíc se dá jíst rukama.
Ingredience
- 4 silné plátky bílého chleba, nejlépe starého
- 2 vejce
- 1/4 šálku mléka
- Sůl
- 1/3 hrnku bílého cukru
- 1 lžička skořicového prášku
- 3 lžíce másla
- Mandlový sirup k podávání (nepovinné)
Postup
- Z každého plátku chleba odstraňte kůrku a každý plátek rozkrojte na 3 stejně silné špalíčky.
- V dostatečně velké míse smíchejte vejce, mléko a špetku soli, abyste v ní mohli tyčinky vyválet.
- Na talíři smíchejte skořici a cukr.
- Rozpusťte 2 lžíce másla na velké pánvi na středním ohni.
- Tyčinky rychle obalte ve vaječné směsi (nenamáčejte je), setřeste přebytečnou směs a vložte na pánev.
- Obraťte je a opečte z každé strany dozlatova.
- Ihned přendejte na talíř se skořicovým cukrem a zarolujte, aby se obalily. Je důležité to udělat rychle, dokud jsou horké přímo z pánve, aby se přilepily.
- Rozpusťte zbývající máslo a opečte zbývající francouzské tousty.
- Ihned podávejte s javorovým sirupem, do kterého tyčinky namočte.