Recept na crumble s lesními plody

DezertySladká jídlaSnackySnídaně
crumble-2

Tento klasický dezert Vás potěší nejen v zimě – vyzkoušejte letní ovocnou náplň z malin, ostružin, borůvek, červeného a černého rybízu.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 55 minut

Ingredience

  • 100 g hladké mouky
  • 50 g ovesných vloček
  • 100 g másla nakrájeného na kostičky
  • 50 g zlatého krupicového cukru

Na ovocnou náplň

  • 400 g jahod, pokud jsou velké, rozpulte je
  • 100 g zlatavého moučkového cukru
  • 1 a ½ lžíce kukuřičné mouky
  • 500 g směsi bobulového ovoce a rybízu, například malin, ostružin, borůvek, červeného nebo černého rybízu
  • Zmrzlina nebo pudink k podávání

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Do mísy dejte mouku, ovesné vločky, máslo a cukr, prsty je rozmačkejte na drobenku, nasypte na plech a pečte 10 minut, v polovině pečení promíchejte a nahrubo rozdělte. Lze připravit až 2 dny předem a uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.
  2. Mezitím dejte jahody, cukr a kukuřičnou mouku do velké pánve. Promíchejte a postavte na střední teplotu. Vařte, dokud jahody nezačnou pouštět šťávu a nezměknou, pak vmíchejte zbývající bobule. Přendejte je do zapékací misky odolné vůči troubě.
  3. Když je crumble hotový, posypeme ovoce a vložíme zpět do trouby na dalších 15 minut, až začne bublat a zezlátne. Před podáváním se zmrzlinou nebo pudinkem nechte 5 minut odležet.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang