cake_pops

Tyto cake pops se snadno připravují a skvěle se hodí na večírky. Děti i dospělí si tyto barevné kousky v čokoládě zamilují.

Cake pops jsou oblíbenou cukrovinkou, kterou si doma můžete připravit na spoustu různých způsobů, s čokoladovými i barevnými polevami.

Příprava

  • Příprava: 45 minut
  • Pečení: 20 minut
  • Celkem: 1 hodina 5 minut

Ingredience

  • 100 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 2 vejce
  • 100 g hladké mouky

Na máslový krém

  • 75 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžíce mléka
  • 200 g rozpuštěné bílé čokolády na namáčení
  • Posypky na namáčení

Postup

  1. Nejprve připravte dort. Troubu předehřejte na 190 °C. Vymažte a vyložte dno 20cm sendvičové formy. Máslo, cukr a vanilkový extrakt dejte do mísy a dobře vyšlehejte do krémové konzistence. Pomalu zašlehejte vejce, jedno po druhém, pak vmíchejte mouku a dobře promíchejte.
  2. Vyklopte do dortové formy a pečte asi 20 minut, dokud nevykyne a nezíská zlatohnědou barvu. Odstavte a nechte zcela vychladnout.
  3. Zatímco korpus chladne, připravte máslový krém. Ve velké míse vyšlehejte máslo a moučkový cukr dohladka, přidejte vanilkový extrakt a mléko a znovu vyšlehejte. Po vychladnutí dort rozdrobte na velké drobky. Přidejte máslový krém a promíchejte.
  4. Z dortové směsi odebírejte kousky, vyválejte z nich kuličky, každou přeneste na vyložený tác nebo talíř, do každé zapíchněte tyčinku na lízátko a dejte na hodinu do lednice ztuhnout.
  5. Rozpusťte bílou čokoládu v mikrovlnné troubě, dokud nebude hladká. Posypky vyklopte do jiné misky. Vezměte každý z vychlazených dortových nanuků a ponořte ho do bílé čokolády, aby trochu odkapávala po misce.
  6. Ponořte je do posypky a pak je postavte vzpřímeně do hrnku, aby hodinu schly při pokojové teplotě nebo 30 minut v lednici.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang