Tyto hamburgerové placičky se připravují z mletého hovězího masa a jednoduché směsi strouhanky. Není nad jednoduchý hamburger za teplého letního večera.
Ingredience
- 1 velké vejce
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- ½ kg mletého hovězího masa
- ½ šálku jemné strouhanky
Postup
- Předehřejte venkovní gril na vysokou teplotu a lehce potřete rošt olejem.
- Ve středně velké míse ušlehejte vejce, sůl a pepř. Přidejte mleté hovězí maso a strouhanku a promíchejte rukama nebo vidličkou, dokud se dobře nespojí.
- Vytvarujte čtyři placičky o tloušťce 2 cm.
- Placičky položte na předehřátý gril. Přikryjte je a opékejte 6 až 8 minut z každé strany nebo do požadované propečenosti.
- Teploměr pro okamžité měření teploty vložený do středu by měl ukazovat nejméně 70 °C.