Takto připravenou dýni můžete mlsat při svačině nebo při dlouhých podzimních večerech.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Pečení: 55 minut
- Celkem: 1 hodina 10 minut
Ingredience
- 2 středně velké máslové dýně (celkem 4 až 5 kg)
- 6 lžic nesoleného másla, rozpuštěného
- 1/4 šálku světlého hnědého cukru
- 1-1 a 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Odřízněte konce všech dýní a vyhoďte je. Dýně oloupejte, podélně rozkrojte napůl a odstraňte semínka. Nakrájejte dýně na kostky a položte je na plech.
- Přidejte rozpuštěné máslo, hnědý cukr, sůl a pepř. Čistýma rukama promíchejte všechny ingredience a rozprostřete je v jedné vrstvě na plech.
- Pečte 45 až 55 minut, dokud dýně nezměkne a glazura nezačne karamelizovat. Během pečení dýni několikrát otočte stěrkou, aby se rovnoměrně opekla.
- Ochutnejte a podávejte horké.