Jednoduchý a rychlý recept, který dokážete snadno i po náročném dni.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 45 minut
- Celkem: 55 minut
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 šálek strouhané mrkve
- 1 šálek mletého celeru
- 1 šálek cibule, jemně nakrájené
- 1 kg mletého masa – hovězí nebo vepřové
- Sklenice rajčatové omáčky
- 1/2 šálku husté smetany
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- Široké těstoviny
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej na mírném ohni. Přidejte mrkev, celer a cibuli a smažte je, dokud nezměknou, asi 3 minuty.
- Přidejte mleté hovězí a mleté vepřové maso a vařte, dokud nezhnědne, a při míchání maso rozbijte.
- Přilijte sklenici rajčatové omáčky spolu se solí a pepřem a za občasného míchání vařte 30 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Když boloňská omáčka dosáhne požadované konzistence, vmíchejte hustou smetanu.
- Odstavte z ohně, při servírování posypte čerstvě nastrouhaným parmezánem. Dobrou chuť.