Přichází podzim a vy jste milovníky Creme Brulee? Vyzkoušejte svůj oblíbený dezert v podzimním kabátu.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Pečení: 1 hodina 20 minut
- Celkem: 1 hodina 40 minut
Ingredience
- 1-2 malé dýně
- 2 a ½ šálku smetany ke šlehání
- 1 vanilkový lusk
- ½ šálku světlého hnědého cukru
- 2 lžíce krystalového cukru
- 10 velkých žloutků
- ½ lžičky mleté skořice
- ½ lžičky mletého zázvoru
- 1 lžíce brandy
- 8 lžic cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem.
- Dýně rozkrojte napůl, vydlabejte z nich semínka a položte je na připravený plech lícem dolů.
- Povrch dýně propíchejte vidličkou a pečte 30 až 40 minut, dokud nezměkne. Dýni nechte vychladnout, poté ji vydlabejte a rozmačkejte na hladké pyré.
- Snižte teplotu trouby na 160 °C a do plechu s okrajem vložte 8 formiček. Smetanu ke šlehání s vyškrábanými semínky z vanilkového lusku zahřejte těsně pod bod varu.
- V kuchyňském robotu rozmixujte cukry, žloutky, ½ lžičky skořice, zázvor, nové koření a brandy s 2 šálky dýně.
- Horkou smetanu přilévejte do dýňové směsi, dokud není vše přidáno. Nalijte krém do formiček a naplňte plech vroucí vodou.
- Pečeme 30 až 35 minut, dokud nejsou pudinky ztuhlé, ale uprostřed se jen mírně třepou. Vyjměte pudinky z formy, nechte je 20 minut vychladnout a poté je nechte alespoň 4 hodiny chladit.
- Brulee posypte zbývající ½ lžičky skořice s cukrem turbinado. Posypte jím pudinky a zkaramelizujte pomocí butanového hořáku.