Tento pikantní a osvěžující recept na mexický krevetový koktejl křičí „léto“ díky lákavé směsi nakrájených rajčat, jalapeňos, škeblové šťávě a pálivé pepřové omáčce. Naučte se připravit tento energický pokrm.
Ingredience
- ⅓ šálku španělské cibule, nakrájené na kousky
- ¼ šálku čerstvě vymačkané limetkové šťávy
- 500 g chlazených vařených, středně velkých krevet – oloupaných, zbavených kostí a ocásků
- 2 rajčata, nakrájená na kousky
- 1 okurka, jemně nakrájená
- 1 stonek celeru, jemně nasekaný
- 1 jalapeňo paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky mletého černého pepře
- 1 a ½ šálku vychlazeného koktejlu z rajčat a škeblí
- 1 šálek kečupu
- 1 svazek čerstvého koriandru – stonky vyjmout a listy nasekat
- 2 lžíce pálivé pepřové omáčky
- 2 avokáda, oloupaná, zbavená pecky a nakrájená na kousky
Postup
- V malé misce smíchejte cibuli s limetkovou šťávou a nechte ji 10 minut odstát.
- Mezitím ve střední míse promíchejte krevety, římská rajčata, okurku, celer, jalapeňo, sůl a černý pepř, dokud se důkladně nespojí.
- V samostatné misce vyšlehejte koktejl z rajčat a škeblové šťávy, kečup, koriandr a pálivou pepřovou omáčku. Dresink vmíchejte do krevetové směsi.
- Jemně vmíchejte avokádo. Vmíchejte cibulovou směs. Přikryjte a nechte důkladně vychladnout, nejméně 1 hodinu.