Nejlepší poppers, které budete mít z grilu. Zbytky sýrové směsi se hodí jako pomazánka na krekry.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 1 hodina
- Počet porcí: 16
Ingredience
- 200 g smetanového sýra
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- 1 a ½ lžičky česnekového prášku
- 1 a ½ šálku strouhaného sýru Cheddar
- 16 celých papriček jalapeňos se stopkami
- 8 plátků slaniny, nakrájených napříč na poloviny
Postup
- Předehřejte venkovní gril na střední teplotu a rošt lehce potřete olejem.
- V míse smíchejte smetanový sýr, parmezán, česnekový prášek a sýr Cheddar, dokud se směs důkladně nepromíchá.
- Položte papriku jalapeňo na pracovní plochu a z boku papriky podélně nařízněte plátek, čímž odhalíte semínka a bílou blánu. Pomocí rukojeti čajové lžičky vyškrábněte semínka a blánu a ponechte dutou papriku. Postup opakujte i u ostatních paprik.
- Každou papriku naplňte sýrovou směsí a poté ji zabalte do poloviny plátku slaniny. Zajistěte párátky.
- Grilujte papriky na méně rozpálené části grilu, dokud nejsou papriky horké a šťavnaté a slanina není propečená, 30 až 40 minut.