Sladké banány se prohřejí v máslové rumové omáčce a podávají se na vanilkové zmrzlině.
Ingredience
- ¼ šálku másla
- ⅔ šálku tmavého hnědého cukru
- 3 a ½ lžíce rumu
- 1 a ½ lžičky vanilkového extraktu
- ½ lžičky mleté skořice
- 3 banány, oloupané a podélně a příčně rozkrojené
- ¼ šálku nahrubo nasekaných vlašských ořechů
- 1 půllitr vanilkové zmrzliny
Postup
- Rozpusťte máslo ve velké hluboké pánvi na středním ohni. Vmíchejte hnědý cukr, rum, vanilku a skořici a přiveďte k mírnému varu.
- Do pánve vložte banány a vlašské ořechy. Vařte, dokud banány nezměknou, 1 až 2 minuty.
- Podávejte ihned na vanilkové zmrzlině.