Nechoďte do kavárny pro chai latte – raději si ho připravte. K přípravě tohoto čaje, inspirovaného indickou kuchyní, použijte koření, jako je skořice a kardamom – skvěle se Chai latte hodí k závinu z jogurtového těsta.
Ingredience
- 2 tyčinky skořice
- 8 lusků kardamomu
- 4 hřebíčky
- 6 zrnek pepře
- 1 badyán
- 2 cm zázvoru nakrájeného na plátky
- 3 sáčky černého čaje (například cejlonského nebo anglického snídaňového)
- 500 ml plnotučného mléka nebo kokosového mléka
- 1-2 lžíce hnědého cukru
- špetka skořice k podávání
Postup
- Koření opečte na suché pánvi, dokud nezačne vonět, a poté je spolu se zázvorem a čajovými sáčky vložte do konvice s 500 ml čerstvě převařené vody a nechte 10 minut louhovat.
- Zahřejte mléko s hnědým cukrem a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Po lehkém napěnění napěňte mléko napěňovačem nebo šlehačem, aby se vytvořila pěna.
- Čaj přelijte do 4 hrnků nebo žáruvzdorných sklenic a poté přilijte mléko, přičemž pěnu ponechte zpět. Promíchejte, aby se spojil.
- Každé latté doplňte trochou mléčné pěny a poté posypte špetkou skořice.