Vyzkoušejte tento recept na lahodný a vegetariánský koláč.
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 225 g žampionů nakrájených na plátky
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku, mletý
- 2 velké mrkve nakrájené na kostičky
- 2 oloupané a na kostičky nakrájené brambory
- 2 řapíky celeru, nakrájené na plátky
- 2 šálky růžiček květáku
- 1 šálek čerstvých zelených fazolek, ořezaných a nakrájených na kousky
- 3 šálky zeleninového vývaru
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- ¼ šálku vody
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 (400 g) rozmražené balení koláčového těsta s dvojitou krustou
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Ve velké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej. Přidejte houby, cibuli a česnek; za častého míchání vařte 3 až 5 minut. Vmíchejte mrkev, brambory a celer. Vmíchejte květák a zelené fazolky.
- Přidejte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut. Dochuťte solí a pepřem.
- V malé misce smíchejte vodu, kukuřičný škrob a sójovou omáčku, dokud se kukuřičný škrob zcela nerozpustí. Vmíchejte do zeleniny a vařte, dokud omáčka nezhoustne, asi 3 minuty.
- Vyválejte 1/2 těsta a vyložte jím zapékací misku o rozměrech 18×28 cm. Do misky vyložené těstem nalijte zeleninovou náplň. Vyválejte zbývající těsto; naaranžujte ho na náplň, pak utěsněte a okraje olemujte.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud koláč na povrchu nezezlátne, asi 30 minut.