pexels-mali-maeder-103888

Vyzkoušejte tento recept na lahodný a vegetariánský koláč.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 225 g žampionů nakrájených na plátky
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 2 velké mrkve nakrájené na kostičky
  • 2 oloupané a na kostičky nakrájené brambory
  • 2 řapíky celeru, nakrájené na plátky
  • 2 šálky růžiček květáku
  • 1 šálek čerstvých zelených fazolek, ořezaných a nakrájených na kousky
  • 3 šálky zeleninového vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • ¼ šálku vody
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 (400 g) rozmražené balení koláčového těsta s dvojitou krustou

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Ve velké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej. Přidejte houby, cibuli a česnek; za častého míchání vařte 3 až 5 minut. Vmíchejte mrkev, brambory a celer. Vmíchejte květák a zelené fazolky.
  3. Přidejte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut. Dochuťte solí a pepřem.
  4. V malé misce smíchejte vodu, kukuřičný škrob a sójovou omáčku, dokud se kukuřičný škrob zcela nerozpustí. Vmíchejte do zeleniny a vařte, dokud omáčka nezhoustne, asi 3 minuty.
  5. Vyválejte 1/2 těsta a vyložte jím zapékací misku o rozměrech 18×28 cm. Do misky vyložené těstem nalijte zeleninovou náplň. Vyválejte zbývající těsto; naaranžujte ho na náplň, pak utěsněte a okraje olemujte.
  6. Pečte v předehřáté troubě, dokud koláč na povrchu nezezlátne, asi 30 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang