Tento snadný recept na lilek s parmezánem obsahuje vrstvy křupavých, obalených plátků lilku, které se místo smažení pečou. Kombinace křupavé strouhanky, rajčatové omáčky, mozzarelly a parmezánu vás zaručeně potěší.
Ingredience
- 3 velké lilky, oloupané a nakrájené na tenké plátky
- 2 velká vejce, rozšlehaná
- 4 šálky italské ochucené strouhanky
- 6 šálků špagetové omáčky
- 450 g sýru mozzarella, rozdrobeného
- ½ šálku strouhaného parmezánu
- ½ lžičky sušené bazalky
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Plátky lilku namočte do rozšlehaného vejce a poté do strouhanky, aby se obalily. Položte je v jedné vrstvě na plech.
- Pečte v předehřáté troubě 5 minut. Obraťte a pečte dalších 5 minut.
- Rozetřete omáčku na špagety tak, aby pokryla dno zapékací misky o rozměrech 23×33 cm. Do omáčky položte vrstvu plátků lilku. Posypte sýry mozzarella a parmezán.
- Vrstvy opakujte se zbývající omáčkou, lilkem a sýrem a zakončete vrstvou sýra. Povrch posypte bazalkou.
- Pečte v předehřáté troubě dozlatova, asi 35 minut.