flapjack

Zdravější verze tradičních ovocných a ořechových tyčinek se semínky a agávovým sirupem – ideální na svačinu.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Pečení: 20 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • 150 g datlí
  • 100 g nízkotučné pomazánky
  • 3 velké lžíce agávového sirupu
  • 50 g sušených meruněk, nasekaných
  • 50 g nasekaných opražených lískových oříšků
  • 3 lžíce směsi semínek
  • 50 g rozinek
  • 150 g ovesných vloček

Postup

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Čtvercovou formu zhruba o rozměrech 18×18 cm vyložte pečicím papírem. Datle vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte, dokud nebudou jemně nasekané a nebudou držet pohromadě v hrudkách.
  2. Nízkotučnou pomazánku, agávový sirup a datle dejte do hrnce a mírně zahřejte. Míchejte, dokud se nízkotučná pomazánka nerozpustí a datle se nespojí.
  3. Do pánve přidejte všechny zbývající ingredience a míchejte, dokud se dobře nepromíchají. Lžící směs vložte do formy a rovnoměrně ji rozetřete.
  4. Pečte v troubě 15-20 minut dozlatova. Vyjměte a nakrájejte na 12 kousků.
  5. Nechte je ve formě vychladnout. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang