Připravte si pikantní mexický krevetový koktejl, který osvěží každou Vaši párty. Rozhodně využijte i další tipy na přípravu krevetového koktejlu.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 35 minut
Ingredience
- 1 kg středně velkých krevet
- Sůl
- 1 šálek nakrájené červené cibule
- 1 šálek oloupané, na kostičky nakrájené, okurky
- 1/2 šálku nakrájeného celeru
- 1 jalapeño, mleté
- 1 plechovka celých loupaných rajčat
- 1/2 šálku kečupu
- 1/4 šálku nasekaného koriandru
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 až 4 lžíce pálivé omáčky, například Tabasco, podle chuti
- 1 avokádo nakrájené na kousky
Postup
- Syrové krevety (pokud je používáte) oloupejte, zbavte jádra a uvařte. Pokud používate krevety vařené, začněte bodem 2.
- Polovinu uvařených krevet nakrájejte na malé kousky. Druhou polovinu nakrájejte na velké kousky a malou část ponechte vcelku na ozdobu při servírování.
- Vložte nakrájené krevety do mísy s nakrájenou cibulí, okurkou, celerem, jalapeño, rajčaty, kečupem, koriandrem, limetkovou šťávou a pálivou omáčkou. Jemně promíchejte, aby se vše spojilo a nechte vychladit.
- Jakmile voda z vaření vychladne alespoň na pokojovou teplotu, přidávejte do krevetového koktejlu, dokud nebude mít požadovanou konzistenci (pokud začínáte s již uvařenými a oloupanými krevetami, použijte vývar z mušlí nebo mírně osolenou vodu – třetinu lžičky soli rozpuštěné v šálku vody).
- Při podávání osolte, přidejte podle chuti pálivou omáčku a jemně vmíchejte nakrájené avokádo. Namočte celé krevety do koktejlu a naaranžujte je na něj.
- Podávejte ve sklenicích na parfait nebo v malých miskách s tortillovými chipsy po straně.