Snadný recept na pravé wisconsinské tvarohové chipsy usmažené dozlatova.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 30 minut
Ingredience
- ½ litru oleje na smažení
- 1 šálek hladké mouky
- ¾ šálku piva
- ¼ šálku mléka
- 2 vejce
- ½ lžičky soli
- 1 kg tvarohu, rozlámaného na kousky
Postup
- Olej rozehřejte ve fritéze nebo ve velkém hrnci na teplotu 190 stupňů °C.
- Mouku, pivo, mléko, vejce a sůl vyšlehejte do hladkého, poměrně řídkého těsta.
- Do těsta pomalu přimíchejte tvaroh.
- Těsto po malých kouskách smažte v rozpáleném oleji dozlatova 1 až 2 minuty.
- Osušte je na papírových utěrkách a podávejte horké.