Toto je blbuvzdorný recept na ty nejsnivější čokoládové drobenkové sušenky, které budou vypadat stejně krásně jako chutně.
Ingredience
- 2 šálky bílého cukru
- 1 šálek neslazeného kakaového prášku
- ½ šálku rostlinného oleje
- 4 velká vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 šálky hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- ½ šálku moučkového cukru
Postup
- Ve středně velké míse smíchejte cukr, kakao a olej. Po jednom zašlehejte vejce, dokud se nespojí. Vmíchejte vanilku.
- V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Postupně vmíchejte suché přísady do mokrých, dokud se důkladně nepromísí. Těsto přikryjte a nechte v chladničce odležet alespoň 4 hodiny.
- Předehřejte troubu na 175 °C. Dva plechy na pečení vyložte pergamenovým papírem.
- Vychlazené těsto rozválejte nebo z něj naberte přibližně 2,5 cm velké kuličky. Každou kuličku obalte v moučkovém cukru a položte přibližně 2,5 cm od sebe na připravené plechy.
- Pečte v předehřáté troubě 10 až 12 minut. Před přenesením na drátěné mřížky nechte těsto na plechu několik minut stát, aby vychladlo.
- Opakováním kroků 4 a 5 připravte zbývající dávky.