pie

Výtečný letní koláč plný broskví potěší i nejnáročnější mlsné jazýčky.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 40 minut
  • Celkem: 60 minut

Ingredience

  • 8 čerstvých broskví – oloupaných, zbavených pecky a nakrájených na tenké plátky
  • ½ šálku bílého cukru
  • ½ šálku hnědého cukru
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • ⅛ lžička mletého muškátového oříšku
  • 1 lžička čerstvé citronové šťávy
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 6 lžic nesoleného másla, vychlazeného a nakrájeného na malé kousky
  • ¼ šálku vroucí vody

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Ve velké míse smíchejte broskve, 1/4 hrnku bílého cukru, 1/4 hrnku hnědého cukru, 1/4 lžičky skořice, muškátový oříšek, citronovou šťávu a kukuřičný škrob. Promíchejte, aby se rovnoměrně obalily, a nalijte je do zapékací mísy. Pečte v předehřáté troubě 10 minut.
  3. Mezitím ve velké míse smíchejte mouku, 1/4 hrnku bílého cukru, 1/4 hrnku hnědého cukru, prášek do pečiva a sůl. Konečky prstů nebo mixérem vmíchejte máslo, dokud směs nebude připomínat hrubou mouku. Vmíchejte vodu, dokud se nespojí.
  4. Broskve vyjměte z trouby a nakapejte na ně připravenou směs. Celý koláč posypte směsí cukru a skořice. Na dozdobení můžete použít plátky mandlí. Pečte, dokud poleva nezezlátne, asi 30 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang