Tato výjimečná italská polévka Vás pořádně prohřeje a naplní chutí zejména v chladných zimních měsících. Pokud nemáte po ruce špenát můžete použít kapustu a rázem vznikne kapustová polévka s klobásou.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 40 minut
- Celkem: 50 minut
Ingredience
- 900 g italské klobásy
- 1 stroužek česneku
- 2 plechovky hovězího vývaru
- 1 plechovka dušených rajčat italského typu
- 1 šálek nakrájené mrkve
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- 1 plechovka velkých fazolí
- 2 malé cukety nakrájené na kostičky
- 2 šálky špenátu
Postup
- Rozehřejte hrnec na středním plameni. Přidejte klobásu a česnek. Vařte a míchejte, dokud nezhnědne, 5 až 7 minut.
- Vmíchejte vývar, rajčata a mrkev, osolte a opepřete. Snižte teplotu na středně nízkou, přikryjte a vařte 15 minut.
- Vmíchejte fazole i s tekutinou a cuketu. Přikryjte a vařte dalších 15 minut nebo dokud cuketa nezměkne.
- Odstavte polévku a přidejte špenát. Přiklopte pokličku a nechte špenát zavadnout. Míchejte, dokud se nezačne prohřívat.