pickled_eggs

Milujete nakládaná vejce? Zde jsou čtyři snadné recepty. Brilantní vajíčka nakládaná v červené řepě, indická verze se žlutým kari, vajíčka nakládaná v jalapeňo a hořčičná verze s estragonem. Ideální na svačinu.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience pro nakládaná vejce v červené řepě

  • 1 nahrubo nakrájená, uvařená červená řepa
  • 1 šálek šťávy z červené řepy
  • 1 šálek jablečného octa
  • 1/4 cibule nakrájené na kolečka
  • 1/3 šálku cukru
  • 3 lusky kardamonu
  • 1 badyán
  • 6 vajec uvařených natvrdo, oloupaných

Ingredience pro nakládaná vejce v kari

  • 1 šálek jablečného octa
  • 3/4 šálku vody
  • 1/4 cibule nakrájené na plátky
  • 3/4 šálku cukru
  • 3 kardamonové lusky
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 1 lžíce žlutého kari
  • 6 vajec uvařených natvrdo, oloupaných

Ingredience pro nakládaná vejce s jalapeňo

  • 3/4 šálku jablečného octa
  • 3/4 šálku vody
  • 1/2 šálku plus 1 lžíce cukru
  • 6 hřebíčků
  • 2 papričky jalapeňo, podélně rozkrojené na polovinu, zbavené semínek
  • 1 lžička kmínu
  • 1 bobkový list
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/4 cibule nakrájené na plátky
  • 1 oloupaný stroužek česneku
  • 6 vajec uvařených natvrdo, oloupaných

Ingredience pro vejce nakládaná v estragonu

  • 3/4 šálku jablečného octa
  • 3/4 šálku vody
  • 1/4 cibule nakrájené na plátky
  • 2 snítky čerstvého estragonu
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 1/2 šálku plus 1 lžíce cukru
  • 1 lžička provensálských bylinek
  • 6 vajec uvařených natvrdo, oloupaných

Postup

  1. Vejce oloupejte a vložte na dno čisté skleněné nádoby.
  2. Do středně velkého hrnce přidejte ocet, vodu (případně šťávu z červené řepy), cibuli (případně jalapeňo), cukr a koření. Přiveďte k varu a vařte odkryté, dokud se cukr nerozpustí a cibule nezprůsvitní, asi 5 minut.
  3. Odstavte z ohně a nechte několik minut vychladnout.
  4. Vejce ve sklenici zalijte octovo-cibulovou směsí tak, aby byla zcela zakrytá. Pokud připravujete vejce naložená v červené řepě, vložte část nebo celou uvařenou řepu k vejcím do sklenice (to pomůže vejcím dodat barvu a budete mít i naloženou řepu.) Sklenici uzavřete.
  5. Uchovávejte v chladničce až 1 měsíc. Nakládaná vejce budou po několika dnech připravena ke konzumaci. Čím déle budou vejce v mořicí šťávě, tím více mořicí šťáva do vajec pronikne
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang