Recept na křupavé smažené jarní závitky

Hlavní jídlaOmáčkyPředkrmy
pexels-rodnae-productions-6645927

Připravte si podle tohoto receptu křupavé a zlatavé domácí jarní závitky přesně, jak mají být.

Ingredience

Náplň

  • 1 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku (jemně nasekaný nebo prolisovaný)
  • 400 g mletého masa (vepřové/kuřecí/krůtí)
  • 6 sušených hub shiitake namočených ve vroucí vodě
  • 1,5 hrnku nastrouhané mrkve
  • 1,5 hrnku fazolových klíčků
  • 1,5 hrnku krouhaného (baleného) zelí
  • 1 lžička kukuřičného škrobu/mouky
  • 1,5 lžíce ústřičné omáčky
  • 2 lžičky sójové omáčky

Závitky

  • 15-20 obalů na jarní závitky (čtverce o délce 21,5 cm) nebo 25-40 malých obalů na jarní závitky
  • 2 lžičky kukuřičné mouky
  • 1 lžíce vody
  • olej na smažení

Sladkokyselá omáčka

  • 2 lžičky kukuřičného škrobu/mouky
  • 2 lžíce vody
  • 0,5 hrnku jablečného octa
  • 1/3 hrnku třtinového cukru (dle chuti)
  • 2 lžíce rajčatového kečupu
  • 2 lžičky sójové omáčky

Postup

Náplň

  1. Na pánvi rozehřejte olej na vysokou teplotu. Přidejte česnek, rychle promíchejte a přidejte maso. Vařte ho za stálého míchání, dokud se nezatáhne.
  2. Přidejte mrkev, fazolové klíčky, zelí a houby. Vařte 3 minuty nebo dokud zelenina nezvadne. Přidejte kukuřičnou mouku, sójovou omáčku a ústřicovou omáčku a vařte 1 minutu, dokud se tekutina nevytratí (náplň by neměla být vodnatá). Nechte náplň vychladnout.

Závitky

  1. V malé misce smíchejte kukuřičnou mouku a vodu.
  2. Obal si umístěte hladkou stranou dolů do kosočtvercové polohy. Na spodní část položte vrchovatou lžičku náplně. Srolujte do poloviny, přehněte strany a dokončete rolování. K utěsnění použijte směs kukuřičné mouky a vody.
  3. Rozpalte si dostatečné množství oleje ve woku nebo velkém hrnci.
  4. Opatrně vložte jarní závitky do oleje a za občasného otáčení je smažte dozlatova (1 až 2 minuty).
  5. Přendejte je na papírové utěrky a nechte okapat.

Sladkokyselá omáčka

  1. Smíchejte ingredience v malém hrnci na mírném ohni.
  2. Za pravidelného míchání přiveďte k varu a vařte, dokud směs nezhoustne (3 až 5 minut).

TIP: Pokud Vám tyto závitky zachutnají připravte si další variace na vietnamské závitky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang