Připravte si podle tohoto receptu křupavé a zlatavé domácí jarní závitky přesně, jak mají být.
Ingredience
Náplň
- 1 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku (jemně nasekaný nebo prolisovaný)
- 400 g mletého masa (vepřové/kuřecí/krůtí)
- 6 sušených hub shiitake namočených ve vroucí vodě
- 1,5 hrnku nastrouhané mrkve
- 1,5 hrnku fazolových klíčků
- 1,5 hrnku krouhaného (baleného) zelí
- 1 lžička kukuřičného škrobu/mouky
- 1,5 lžíce ústřičné omáčky
- 2 lžičky sójové omáčky
Závitky
- 15-20 obalů na jarní závitky (čtverce o délce 21,5 cm) nebo 25-40 malých obalů na jarní závitky
- 2 lžičky kukuřičné mouky
- 1 lžíce vody
- olej na smažení
Sladkokyselá omáčka
- 2 lžičky kukuřičného škrobu/mouky
- 2 lžíce vody
- 0,5 hrnku jablečného octa
- 1/3 hrnku třtinového cukru (dle chuti)
- 2 lžíce rajčatového kečupu
- 2 lžičky sójové omáčky
Postup
Náplň
- Na pánvi rozehřejte olej na vysokou teplotu. Přidejte česnek, rychle promíchejte a přidejte maso. Vařte ho za stálého míchání, dokud se nezatáhne.
- Přidejte mrkev, fazolové klíčky, zelí a houby. Vařte 3 minuty nebo dokud zelenina nezvadne. Přidejte kukuřičnou mouku, sójovou omáčku a ústřicovou omáčku a vařte 1 minutu, dokud se tekutina nevytratí (náplň by neměla být vodnatá). Nechte náplň vychladnout.
Závitky
- V malé misce smíchejte kukuřičnou mouku a vodu.
- Obal si umístěte hladkou stranou dolů do kosočtvercové polohy. Na spodní část položte vrchovatou lžičku náplně. Srolujte do poloviny, přehněte strany a dokončete rolování. K utěsnění použijte směs kukuřičné mouky a vody.
- Rozpalte si dostatečné množství oleje ve woku nebo velkém hrnci.
- Opatrně vložte jarní závitky do oleje a za občasného otáčení je smažte dozlatova (1 až 2 minuty).
- Přendejte je na papírové utěrky a nechte okapat.
Sladkokyselá omáčka
- Smíchejte ingredience v malém hrnci na mírném ohni.
- Za pravidelného míchání přiveďte k varu a vařte, dokud směs nezhoustne (3 až 5 minut).
TIP: Pokud Vám tyto závitky zachutnají připravte si další variace na vietnamské závitky.