Připravte si jednoduché a svěží Pad Thai ze smažených krevet. Mimo krevet můžete také použít i tofu nebo kuřecí maso.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 15 minut
Ingredience
- 250 g balení středně velkých rýžových nudlí
- 2 lžičky tamarindové pasty
- 2 lžičky cukru
- 1 stroužek česneku
- 3 jarní cibulky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 vejce
- 200 g balení velkých vařených krevet
- 75 g fazolových lusků
- hrst nasolených arašídů a limetku k servírování
Postup přípravy
- Nudle vyklopte do velké mísy a zalijte je vroucí vodou. Nechte je 5-10 minut odstát, dokud nudle nezměknou, a poté je dobře slijte. V malé misce smíchejte tamarindovou pastu, rybí omáčku a cukr.
- Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Jarní cibulku ořízněte a nakrájejte na tenké plátky, dlouhé asi 1 cm. Rozpalte wok nebo velkou pánev na prudkém ohni. Přidejte česnek a jarní cibulku.
- Chcete-li zeleninu osmažit, vezměte lopatku nebo kleště a přehazujte ji kolem pánve tak, aby se neustále pohybovala. Vařte 30 sekund, dokud nezačne měknout.
- Zeleninu odsuňte ke stranám pánve a do jejího středu rozklepněte vejce. Vejce míchejte 30 sekund, dokud nezačne tuhnout a nebude připomínat rozpadlou omeletu.
- Na závěr přidejte krevety a fazolové lusky, poté nudle a zalijte směsí rybí omáčky. Vše promíchejte a prohřejte. Pad Thai podávejte posypané nasekanými arašídy a s kousky limetky.