Nejenom vegany zajisté potěší dnešní recept na veganský sýr, který můžete podávat například k nachos, těstovinám a dalším pokrmům.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Celkem: 15 minut
Ingredience
- ¾ hrnku oloupaných a na kostičky nakrájených brambor
- ¾ šálku oloupaných a na kostičky nakrájených sladkých brambor
- 2 stroužky česneku
- ¼ šálku syrových kešu oříšků
- 1 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- ½ lžičky cibulového prášku
- ½ lžičky mořské soli
- ¼ šálku extra panenského olivového oleje
- ¼ šálku vody
Postup
- Brambory vložte do hrnce a zalijte je asi 1 cm studené vody. Přidejte několik špetek soli. Přiveďte je k varu, pak snižte teplotu a vařte je odkryté, dokud nezměknou, 8 až 12 minut.
- Sceďte a přendejte do vysokorychlostního mixéru spolu s česnekem, kešu oříšky, jablečným octem, výživným droždím, cibulovým práškem, solí, olivovým olejem a vodou.
- Rozmixujte do hladka.
- Pro pikantní veganský kešu sýr přidejte papričky chipotle nebo nakládané papričky jalapeños.
- Pokud chcete kouřovou příchuť, přidejte uzenou papriku.