oprazena-cizrna-recept

Pražená cizrna je chutná svačinka s vysokým obsahem vlákniny. Je opečená v troubě a podle chuti ochucená kajenským pepřem a česnekovou solí.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Celkem: 45 minut

Ingredience

  • 1 plechovka cizrny, okapaná
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka česnekové soli nebo podle chuti
  • 1 špetka kajenského pepře nebo podle chuti
  • 1 špetka soli nebo podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 230 °C.
  2. Cizrnu osušte papírovou utěrkou.
  3. V míse promíchejte cizrnu s olivovým olejem. Podle chuti dochuťte česnekovou solí, kajenským pepřem a solí a znovu promíchejte.
  4. Cizrnu rozprostřete na vyložený plech.
  5. Pečte v předehřáté troubě, dokud nezhnědne a nebude křupavá, 30 až 40 minut. Pečlivě hlídejte, aby se nespálila.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang