Grilovaný tuňák s bazalkovým pestem – recept

Grilované rybyGrilováníHlavní jídlaRybyTuňák
grilovany-tunak-2

Rybí maso je lahodné, zdravé a výživné. Připravte si podle našeho receptu vynikajícího grilovaného tuňáka s bazalkovým pestem.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • 2 steaky z tuňáka
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 1 oloupaný stroužek česneku
  • 2 šálky čerstvých bazalkových listů
  • 1/4 šálku opražených piniových oříšků
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1/2 až 3/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup

  1. Předehřejte gril na 200 °C.
  2. Steaky z tuňáka omyjte a osušte. Osolte je, opepřete a potřete z obou stran olivovým olejem. Tuňáka položte na rozpálený gril a opékejte z každé strany 2 minuty, aby byl propečený.
  3. Pokud máte raději dobře propečené maso, opékejte tuňáka ještě 2 až 3 minuty z každé strany. Vyjměte ho z pánve a nechte odpočinout.
  4. Do mísy kuchyňského robotu přidejte česnek, lístky bazalky, piniové oříšky, sůl a pepř. Mixujte, dokud nebudou jemně nasekané. Při stále běžícím mixéru pomalu přilévejte 1/2 šálku olivového oleje.
  5. Zkontrolujte, zda je konzistence hustá, ale hladká, a v případě potřeby přidejte více oleje. Přendejte do mísy a vmíchejte 1/2 šálku parmazánu.
  6. Tuňáka nakrájejte napříč a šikmo na silné plátky. Plátky položte na servírovací talíř a pokapejte je citronovou šťávou. Tuňáka přelijte pestem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang