Tento humus s hořkou čokoládou je překvapivým hitem na večírcích a oslavách jako dip k ovoci a preclíkům. Jeho přípravu navíc zvládne každý.
Příprava
- Příprava a vaření: 5 minut
- Celkem: 5 minut
Ingredience
- 1 plechovka cizrny
- ¼ šálku tahini
- ¼ šálku javorového sirupu nebo sirupu z agáve, podle chuti
- ½ šálku kakaového prášku
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ¼ lžičky soli
Postup
- Cizrnu slijte do skleněné odměrky a ponechte ji stranou.
- Do mísy kuchyňského robotu přidejte cizrnu, tahini, javorový nebo agávový sirup, kakaový prášek, vanilku, sůl a 2 lžíce vody nebo vody z plechovky s cizrnou.
- Pyré mixujte 30 sekund a poté mísu vyškrábejte. Ochutnejte; v případě potřeby přidejte ještě trochu sirupu podle své chuti.
- Přidejte další 1 až 2 lžíce vody a znovu pyré rozmixujte do krémové konzistence. Skladujte v chladu 7 až 10 dní.
- Podávejte s preclíky, ananasem, plátky zeleného jablka a jahodami.