cokoladovy-humus-recept

Tento humus s hořkou čokoládou je překvapivým hitem na večírcích a oslavách jako dip k ovoci a preclíkům. Jeho přípravu navíc zvládne každý.

Příprava

  • Příprava a vaření: 5 minut
  • Celkem: 5 minut

Ingredience

  • 1 plechovka cizrny
  • ¼ šálku tahini
  • ¼ šálku javorového sirupu nebo sirupu z agáve, podle chuti
  • ½ šálku kakaového prášku
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ¼ lžičky soli

Postup

  1. Cizrnu slijte do skleněné odměrky a ponechte ji stranou.
  2. Do mísy kuchyňského robotu přidejte cizrnu, tahini, javorový nebo agávový sirup, kakaový prášek, vanilku, sůl a 2 lžíce vody nebo vody z plechovky s cizrnou.
  3. Pyré mixujte 30 sekund a poté mísu vyškrábejte. Ochutnejte; v případě potřeby přidejte ještě trochu sirupu podle své chuti.
  4. Přidejte další 1 až 2 lžíce vody a znovu pyré rozmixujte do krémové konzistence. Skladujte v chladu 7 až 10 dní.
  5. Podávejte s preclíky, ananasem, plátky zeleného jablka a jahodami.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang