Tento snadný banánový chlebík je vynikající, vláčný, zdravý, a navíc je vhodný i pro ty, kteří drží bezlepkovou dietu.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 55 minut
- Celkem: 65 minut
Ingredience
- 3 až 4 středně zralé banány, rozmačkané
- 1/3 šálku nesoleného másla, rozpuštěného
- 3/4 šálku cukru krystal
- 1 velké vejce, rozšlehané
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/2 šálku bezlepkové hladké mouky
- 3/4 lžičky jedlé sody
- 3/4 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte formu na chléb olejem.
- Do velké mísy přidejte rozmačkané banány a vmíchejte rozpuštěné máslo, cukr, vejce a vanilku.
- Do menší mísy přidejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl. Prošlehejte a spojte.
- Moučnou směs přidejte do větší mísy s mokrými přísadami a míchejte, dokud se zcela nespojí.
- Těsto vlijte do připravené formy na chléb a vyškrábejte mísu, abyste si pomohli. Pečte 50 minut až 1 hodinu.
- Před vyjmutím bochníku z formy nechte bochník vychladnout na mřížce alespoň 15 minut. Před krájením a podáváním nechte zcela vychladnout.