Pečený filet kambaly s tymiánem a bramborovo-mrkvové pyré
Ingredience na pečenou rybu:
- filet kambaly 200 g
- tymián
- lžička olivového oleje
- sůl a pepř
Postup
Omyté a osušené filety dáme na pekáč vyložený pečícím papírem, potřeme olivovým olejem, z obou stran posypeme čerstvým tymiánem a dochutíme solí a pepřem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 15 minut.
Ingredience na bramborovo-mrkvové pyré:
- 200 g syrových brambor
- 150 g mrkve
- 15 g másla
- 150 ml polotučného mléka
- sůl
Postup
Oloupané brambory a mrkev nakrájíme nahrubo a uvaříme doměkka v osolené vodě. Slijeme vodu, rozmačkáme a rozmixujeme dohladka, přidáme máslo, horké mléko přisolíme dle chuti.
A tip na závěr k vyzkoušení recept na dýňové pyré.