Milovníky ryb zajisté potěší tento recept na lahodného pečeného lososa s dijonskou hořčicí a česnekem.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 20 minut
Ingredience
- 680 g filet z lososa
- 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
- 2 lžíce lehkého olivového oleje
- 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 3 prolisované stroužky česneku
- 0,5 lžíce dijonské hořčice
- 0,5 lžičky soli
- 1/8 lžičky černého pepře
- 0,5 citronu nakrájeného na 4 kolečka
Postup
- Předehřejte troubu na 205 ˚C a vyložte plech pečicím papírem. Lososa nakrájejte na 4 porce a položte je na vyložený plech kůží dolů.
- V malé misce smíchejte 2 lžíce petrželky, 2-3 prolisované stroužky česneku, 2 lžíce oleje a 2 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžíce dijonu, 1/2 lžičky soli a 1/8 lžičky pepře.
- Marinádou bohatě potřete horní část a boky lososa a každý kousek doplňte plátkem citronu.
- Pečte 12-15 minut.