Těmito snadnými, lahodnými rolkami s klobáskami dotáhnete k dokonalosti jakoukoliv párty, setkání, a třeba i lehkou rodinnou večeři.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 50 minut
Ingredience
- ½ malého stroužku česneku
- Hrst nasekané petrželky
- 400 g klobásek nebo párků
- 375 g balení hotového rozváleného listového těsta
- 1 rozšlehané vejce na polevu
Postup
- Troubu předehřejte na 200 °C. Česnek a trochu soli rozdrťte na pastu pomocí tloučku a hmoždíře nebo plochou nože na prkénku. Smíchejte s petrželí a přilijte 50 ml studené vody.
- V kuchyňském robotu rozmixujte párky (pokud používáte párky, oloupejte z nich kůži) na vysoké otáčky, do směsi přilijte česnekovou vodu a dochuťte pepřem. Mixujte, dokud se nespojí.
- Těsto rozválejte na prkénko a podélně rozřízněte na polovinu.
- Rozdělte klobásovou směs na dvě poloviny a rozetřete ji po délce každého pruhu těsta do tvaru válce, přičemž ponechte 1 cm okraj.
- Pevně srolujte těsto kolem klobásy a konce potřete rozšlehaným vajíčkem, aby byly pevné.
- Každý váleček nakrájejte ostrým nožem na 10 kousků dlouhých asi 2,5 cm a rozložte je na plech. Přikryté a zmrazené vydrží jeden měsíc.
- Těsto potřete dalším rozšlehaným vejcem. Pečte 25-35 minut, dokud není těsto nadýchané a křupavé a maso propečené. Pokud vaříte ze zmrazeného těsta, přidejte dalších 10 minut.
- Jezte teplé nebo studené s rajčatovým kečupem, pokud máte rádi.