Lososové koláčky – recept

LososMinutkyPředkrmyRybySlané koláčeSnacky

Snadný a rychlý recept na lososové koláčky, které každého ohromí. Podávejte je jako předkrm např. k nějaké významné příležitosti.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Doba vaření: 15 minut
  • Počet porcí: 4
  • Obtížnost: Snadné

Ingredience

  • 2 proužky slaniny uvařené do křupava a rozdrobené (slaninový tuk ponechán)
  • 60 g nakrájené cibule
  • 1 vejce
  • 12 ml majonézy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1/2 lžičky krystalového cukru
  • 1/2 citrónu zbaveného kůry
  • 452 g divokého lososa bez kostí
  • 1 oloupaná pečená nebo vařená brambora
  • 25 g strouhanky
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 6 lžic rostlinného oleje

Postup

  1. V malé pánvi na mírném ohni rozehřejeme 1 lžíci rezervovaného slaninového tuku. Přidáme cibuli a restujeme, dokud nezprůsvitní. Necháme mírně vychladnout.
  2. V míse smícháme slaninu, cibuli, vejce, majonézu, hořčici, cukr a citrónovou kůru.
  3. Přidáme lososa a bramboru a jemně promícháme. Ze směsi vytvarujeme 12 malých placiček.
  4. V mělké misce smícháme strouhanku, parmezán a pepř dle chuti. Obalíme placičky ve strouhance.
  5. Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejeme 3 lžíce oleje a lososové placičky po částech opékáme 3-4 minuty dozlatova z každé strany. Podle potřeby přidáme další olej. Naaranžujeme na servírovací talíř a podáváme.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang