Tyto plněné pečené papričky jalapeňos jsou skvělým pokrmem na párty, k večeři či na lehký brunch.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 35 minut
Ingredience
- 12 velkých paprik jalapeño
- 420 g smetanového sýra pokojové teploty
- ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru plus 1 lžíce na ozdobu
- ¼ šálku nasekané zelené cibule a 1 lžíce na ozdobu
- ¼ lžičky česnekového prášku
- ¼ lžičky cibulového prášku
- ¼ lžičky jemné mořské soli
- ⅓ šálku strouhaného ostrého sýru čedar
- 2 lžíce rozdrobeného sýru feta, volitelně
- 1 velká hrst bramborových lupínků
Postup
- Předehřejte troubu na 205 °C a velký plech s okrajem vyložte pergamenovým papírem pro snadnější čištění. Z každé papriky podélně odřízněte třetinu. Malou lžičkou vydlabejte z každé papriky semínka a blány a tyto kousky vyhoďte.
- V míse smíchejte smetanový sýr, ¼ šálku nasekaného koriandru a zelené cibule, česnekový prášek, cibulový prášek a sůl. Promíchejte.
- Papriky naplňte směsí smetanového sýru (možná vám zbyde malé množství). Na každou papriku položte podélně malý kopeček sýru.
- Pečte 10 až 13 minut, dokud sýr nezačne bublat a nezezlátne.
- Mezitím dejte velkou hrst chipsů do kuchyňského robotu a zpracovávejte je, dokud se nerozpadnou na malé kousky (nebo je můžete rozdrtit pod válečkem). Do chipsů vmíchejte fetu, pokud ji používáte, a zbývající 1 lžíci koriandru a zelené cibulky.
- Přeneste papričky do velké servírovací misky a každou papriku posypte rozdrcenou směsí chipsů. Podávejte.